O dietach

Naturalny probiotyk - zakwas buraczany i kombucha 1

Naturalny probiotyk – zakwas buraczany i kombucha

Dlaczego potrzebujemy probiotyków? Wiele osób przyjmuje probiotyki wyłącznie w trakcie leczenia chorób za pomocą antybiotyków. Warto jednak przemyśleć swoje nawyki żywieniowe i zacząć uzupełniać codzienną dietę o kiszonki i zakwasy – są to w 100 proc. naturalne probiotyki. Od lat są uznawane za tradycyjny, sprawdzony sposób profilaktyki chorób, suplementacji witamin i składników odżywczych niezbędnych do …

Dlaczego potrzebujemy probiotyków?

Wiele osób przyjmuje probiotyki wyłącznie w trakcie leczenia chorób za pomocą antybiotyków. Warto jednak przemyśleć swoje nawyki żywieniowe i zacząć uzupełniać codzienną dietę o kiszonki i zakwasy – są to w 100 proc. naturalne probiotyki. Od lat są uznawane za tradycyjny, sprawdzony sposób profilaktyki chorób, suplementacji witamin i składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Proponujemy zaopatrzyć się w zakwas buraczany i kombuchę. Co czyni te produkty wyjątkowymi?

Naturalny skład

Kiszonki i zakwasy są wyjątkowo zdrowe dzięki temu, że przeszły proces fermentacji, podczas którego wytwarza się w nich kwas mlekowy. Ten związek chemiczny wspiera działanie flory bakteryjnej, poprawia działanie układu pokarmowego poprzez wspieranie trawienia i wchłaniania. Fundamentalne znaczenie ma wzmacnianie flory bakteryjnej, jako że jest ona odpowiedzialna za zwalczanie szkodliwych drobnoustrojów. Zapobiega to przeziębieniom i groźniejszym chorobom. Zakwas buraczany i kombucha łączą w sobie zbawienne działanie fermentowanych produktów ze zdrowotnymi właściwościami swoich składników.

Buraki – nasze rodzime bogactwo

Buraki są niezwykle zdrowe: dostarczają nam witamin C, B6, A, E, K oraz kwasu foliowego, który zapobiega anemii i wspomaga wzrost wszystkich komórek. Warzywa te są też bogate w błonnik i minerały takie jak wapń, żelazo, cynk, fosfor, magnez, potas. Zakwas buraczany na wszystkie powyższe właściwości, a dodatkowo jest probiotykiem i źródłem antyoksydantów i ma wszystkie inne zalety produktów, które przeszły proces fermentacji.

Kombucha – naturalny probiotyk z Chin

Historia kombuchy sięga starożytnych Chin – już wtedy wychwalano jej smak i zdrowotne właściwości. Ten napój jest przygotowany z herbaty fermentowanej symbiotyczną kulturą drożdży i bakterii kwasu octowego. W wyniku fermentacji wytwarza się cukier – dzięki temu napój ma przyjemny, słodko – kwaśny smak. W naszym sklepie oferujemy komuchy w różnych wariantach, np.. z dodatkiem owoców leśnych czy hibiskusa z aronią.

Natura w naszym sklepie

By produkty powstałe w wyniku fermentacji miały zdrowotne działanie muszą być naturalne i przygotowane ze składników świetnej jakości, bez pomocy konserwantów i ulepszaczy. Nasz asortyment spełnia te warunki: każdy zakwas i kombucha są w 100 proc. naturalne i przygotowane według tradycyjnych receptur pod okiem dietetyka.

Udostępnij